Styrelsen informerar

Vintern är här, på riktigt, så det kan kanske vara skönt att veta att upphandlingen för säsongens (2012-2013) vintervägsunderhåll är klart. Sjösa gård fick uppdraget av en enhällig styrelse (Johan Löwen var inte involverad i förhandlingarna). Kontakt person för eventuella klagomål är Per Backman som nås via email eller på telefon 0155-248115.

Snöröjning
Foto: Marit Solveig Nedrebø Bjørvik. Norge Fotot föreställer Solveigs bror Jørn Nedrebø som själv uppfunnit plogen.

Förberedelser för den första vatten- och avloppsledningsetappen från Sjösa till Vålarö är igång på allvar. Kommunen höll ett informationsmöte förra veckan för de fastighetsägare i Sjösa som direkt drabbas av arbetet på ett eller annat sätt. Kartor och annan information finns på kommunens hemsida: http://www.nykoping.se/Bo-bygga-och-miljo/Vatten-och-avlopp/Ny-kustledning/

I samband med den nya VA-ledningen har frågan om eventuell anslutning till Gästabudsstadens bredband kommit på tal. Sjösas samfällighetsförening kommer att vara delaktig i den diskussionen och återkommer med mer information i början av 2013.

Ett svar på ”Styrelsen informerar

 1. Angående bredbandet i Sjösa så är vi i dagsläget för få för att Gästabudstaden ska installera det. Se mitt svar nedan jag fick den 15 april:

  Hej Erik och tack för ditt visade intresse!

  Ja vi kommer sannolikt att bygga ut hela Sjösa men området långt in i Sjösa lär
  sannolikt bli aktuellt först nästa år då vi förts o främst måste få upp
  tillräckligt intresse/antal beställningar.
  Intressenivån än så länge är ok men inte tillräcklig för att köra igång. Tala
  gärna ihop dig med dina grannar för att på så sätt påverka utvecklingen.

  Mvh Björn, Gästabudstaden

Lämna ett svar